Vliegen naar Bangkok

Bangkok is uitstekend bereikbaar met het vliegtuig. Vanuit Nederland zijn er meerdere luchtvaartmaatschappijen die, al dan niet met een overstap, van Amsterdam naar Bangkok vliegen. Zo vliegt onze eigen nationale luchtvaartmaatschappij KLM bijvoorbeeld dagelijks rechtstreeks van Schiphol naar Suvarnabhumi International Airport. Dit is de nieuwe internationale luchthaven die sinds de opening in 2006 de lettercode BKK draagt. De heenvlucht neemt ongeveer 11 uur in beslag. Op de terugvlucht wordt er door tegenwind met een iets lagere kruissnelheid gevlogen. Je doet er dan één tot twee uur langer over om thuis te komen.

Een veelgebruikte luchtvaartmaatschappij om mee naar Bangkok te vliegen is Emirates. Je vliegt dan eerst met een comfortabele Airbus A380 naar Dubai, dat halverwege de route ligt. Na een overstap vlieg je door naar Bangkok. Vaak liggen de prijzen bij Emirates vrij gunstig.

Bangkok is ook uitstekend bereikbaar vanuit andere bestemming in Thailand en vanuit omringende Aziatische landen. De vluchtfrequentie naar en van sommige bestemmingen zoals Phuket en Koh Samui is enorm hoog. Vlieg je met een lowbudget maatschappij? Dan is er er redelijke kans dat je op de oude luchthaven Don Mueang International Airport landt. Die is nog steeds in gebruik.

Tags bij dit artikel: