Michelinster

Raan Jay Fai is een straatrestaurant in Bangkok met een heuse Michelinster. Eigenaresse Supinya Junsuta werd eind 2017 wereldnieuws toen deze ruim zeventigjarige ‘Queen of Thai Streetfood’ beloond werd met één Michelinster. Michelin was zo onder de indruk van haar bakkunsten dat een waardering met een Michelinster eigenlijk een vrij logisch gevolg was. Sindsdien is het bij het voorheen al zee geliefde Raan Jay Fai nog een stuk drukker. Zo druk zelfs dat Supinya Junsuta de ster liever terug zou geven. De hele dag door wordt ze gefotografeerd en de wachtlijst voor een tafeltje is soms zo lang dat je wel een uur of vijf-zes moet wachten totdat je van haar kookkunsten kunt genieten.

De specialiteit van de Michelinchef is omelet met krab. Een op het eerste gezicht vrij simpel gerecht, dat echter zo smaakvol is dat je begrijpt waar de waardering van Michelin vandaan komt. Kenmerkend trouwens voor Supinya Junsuta is het feit dat ze met een skibril achter de wokpannen staat. Dat is om haar ogen te beschermen tegen de hitte en de vlammen. Het maakt de dame voor toeristen nog interessanter om te fotograferen.

Wil je kennismaken met de heerlijke gerechten van Raan Jay Fai? Het restaurant is dagelijks, behalve op zondag, geopend van 14:00 tot 1:00 uur. Het adres is Samran Rat, Phra Nakhon, Bangkok 10200, Thailand.