Wat Phra Kaew

De drukst bezochte bezienswaardigheid in Bangkok is de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha, in het Thais Wat Phra Kaew geheten. Deze boeddhistische tempel ligt binnen het complex van het Koninklijk Paleis, dat lokaal vaak als Grand Palace aangeduid wordt. Hoogtepunt van dit enorme tempelcomplex is de smaragdgroene boeddha. Deze boeddha is te bewonderen op een gouden altaar en is in werkelijkheid niet van smaragd, maar van jade. De hoogte van het beeld is slechts 66 centimeter.

Om Wat Phra Kaew en het bijbehorende paleis te bezoeken moet je een voor Thaise begrippen stevige entreeprijs betalen. Dat schrikt toeristen kennelijk niet af als je ziet hoeveel mensen er hier op een dag naartoe gaan. Wie de drukte enigszins wil ontwijken die kan het beste direct bij openingstijd bij de kassa staan.

Houd er rekening mee dat je beschaafd gekleed moet zijn om naar binnen te mogen. Korte broeken, rokjes of jurkjes zijn niet toegestaan. Ook blote schouders, deels blote buiken of broeken met gaten of scheuren zijn verboden. Rondom de entree van Wat Phra Kaew vind je daarom slimme verkopers waar je bedekkende kleding kunt kopen.

Tags bij dit artikel: ,