Pilsner Urquell brouwerij

Dé bezienswaardigheid van de stad Pilsen is een fabriek. Een brouwerij wel te verstaan. Plzeňský Prazdroj (de Pilsner Urquell Brouwerij) staat net buiten het centrum van Pilsen. Deze brouwerij vormt de bakermat van de biersoort pils (of pilsener). Dit ondergistend bier is goudgeel, relatief licht en is redelijk eenvoudig in een constante kwaliteit te brouwen. Het pils is in opdracht ontwikkeld. De Duitse brouwmeester Josef Groll is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de biersoort die nu door miljoenen mensen wereldwijd gedronken wordt.

De Pilsner Urquell brouwerij is vrijwel dagelijks te bezoeken. Tijdens en rondom feestdagen is de brouwerij meestal gesloten voor bezoekers. Bezoeken kan alleen door middel van een rondleiding, waarbij een gids in het Tsjechisch, Engels, Duits of Russische je van alles vertelt over de brouwerij en de geschiedenis van het pils. Tegen het einde van de rondleiding kun je onder in de kelders een glas ongefilterd pils drinken. Een kans die je zeker niet voorbij moet laten gaan.

pilsen-brouwerijpilsnerurquell2

Tags bij dit artikel: ,


Pilsen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Pilsen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Pilsen.
> Pilsen tips en informatie
Alles over Pilsen