Kerstmarkten in Praag

In Praag worden ieder jaar meerdere kerstmarkten gehouden. Deze beginnen eind november en duren tot kerst of ongeveer een week van Oud&Nieuw. Dat is helemaal afhankelijk per kerstmarkt. De kerstmarkten beginnen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de steden in Duitsland, niet allemaal tegelijk en hebben ook hun eigen slotdag. De twee grootste en veruit best bezochte kerstmarkten vind je op het Oude Stadsplein (Staroměstské náměstí) en het Wenceslasplein. Kleinere kerstmarkten vind je op de volgende locaties: Náměstí Míru, Náměstí Republiky, Palackého náměstí, Náměstí Jiřího z Poděbrad en Anděl.

De meeste kerstmarkten beginnen in de ochtend (tussen 9 en 10 uur). De kleinere kerstmarkten van Praag stoppen aan het begin van de avond (19 uur). Voor de grote kerstmarkten op Staroměstské náměstí en het Wenceslasplein is het pas om 22 uur gedaan. Tijdens Kerstmis, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag zijn de kerstmarkten van Praag ook gewoon geopend.

Net als elders in Europa betekent een kerstmarkt in Praag ook een combinatie van houten stalletjes, sfeerverlichting, ambachtelijke producten en lekker eten en drinken. De kerstmarkten van Praag zijn gratis te bezoeken. Je betaalt alleen voor wat je koopt bij de stalletjes.

(C) foto: Martin Marak - Czech Tourism
Tags bij dit artikel: