Praagse musea

Praag telt ontzettend veel musea, variërend van grote musea waar je zeker een paar uur voor uit moet trekken tot een aantal kleinere musea waar je redelijk snel doorheen bent. Wie alle musea van Praag wil bezoeken die heeft daar een paar weken voor nodig. Een goede voorbereiding en de juiste keuzes maken is daarom belangrijk. Praag is te mooi om hele dagen in musea te verblijven. We zullen een aantal aanraders op een rijtje zetten. De werken van Alfons Mucha zijn te bewonderen in het Mucha Muzeum. De art-nouveau affiches van deze kunstenaar zullen bij veel mensen een moment van herkenning oproepen.

Liefhebbers van hedendaagse kunst moeten naar het Kampamuseum, dat naast een mooi collectie aan moderne kunst een fraai uitzicht op de oostelijke oever van de Moldau biedt. Leuk detail is de kunst die rondom het museum te vinden is, zoals de gele pinguïns die op een rijtje in de Moldau staan. Het Gouden Straatje is eigenlijk een openluchtmuseum waar je een indruk krijgt hoe Praag er in de Middeleeuwen uitzag. Leuk voor volwassenen en kinderen is het Speelgoedmuseum. In het Veletržní Paláv kun je een grote collectie van moderne kunst bekijken. Het Nationaal Museum aan het Wenceslasplein is één van de grootste musea van Praag. Eerlijkheidshalve is de collectie niet dermate indrukwekkend dat je een bezoek niet over mag slaan.

Wie in Praag musea wil gaan bezoeken moet er rekening mee houden dat de meeste musea op maandagen gesloten zijn. De joodse musea en bezienswaardigheden zijn over het algemeen op zaterdag gesloten vanwege de religieuze rustdag.

Tags bij dit artikel: