De burcht van Alanya

Op een hoogte van maar liefst 250 meter staat de middeleeuwse burcht van Alanya. Deze burcht staat op de enorme heuvel die Alanya als het ware in tweeën lijkt te splitsen. Deze plek was voor de Seltsjoeken het gemakkelijkste te verdedigen. Dat dat niet altijd succesvol gebeurde heeft de geschiedenis bewezen, want de Burcht van Alanya is in de afgelopen pakweg achthonderd jaar door meerdere heersers bezet geweest. Als toerist kun je het kasteel boven op de heuvel bezoeken. Wie dat te voet wil doen die kan zich opmaken voor een pittige wandeling vanuit de stad. Beter pak je een taxi en dan kun je uit kostenoverweging (of om van de omgeving te genieten) altijd nog beslissen om te voet naar beneden te gaan.

Wie het kasteel bezoekt die zal ontdekken dat het grootste deel van het terrein dat zich binnen de muren bevindt bestaat uit open ruimte. Dat komt omdat er vroeger vooral in nomadententen geleefd werd op het terrein. Er staan wel een paar ruïnes waaronder een oude kerk uit de periode dat de Byzantijnen in Alanya gevestigd waren. Het hoogtepunt voor de meeste bezoekers is het fenomenale uitzicht dat je vanaf de burcht hebt over de stad.

Tags bij dit artikel: , , ,


Alanya

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Alanya op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Alanya.
> Alanya tips en informatie


Alles over Alanya