Camel Souk

In het zuidoosten van Al Ain vind je de kamelenmarkt. Het is onderdeel van een groot gebied bij de Bawadi Mall dat uit verschillende markten bestaat. Zo heb je een hier twee traditionele markten waar redelijk wat toeristen op af komen: Souk Al Qaws en Souk Al Bawadi. Vooral deze tweede is populair onder toeristen omdat je hier in een traditionele setting allerlei leuke souvenirs kunt kopen. Achter deze markten is de veemarkt gevestigd. Een belangrijk deel van deze ‘live stock market’ wordt ingenomen door de kamelenmarkt. Binnen deze camel souk worden honderden, nee misschien wel duizenden kamelen te koop aangeboden. Een deel als vee, een ander deel is geschikt om in te zetten tijdens kamelenraces.

Weet dat als je als toerist de ‘camel souk’ bezoekt, er veel mensen zullen zijn die proberen geld aan je te verdienen. Ze willen je met kamelen op de foto laten gaan en daar vervolgens (flink) geld voor vragen. Wie geen zin in gedoe heeft die kan de kamelenmarkt het beste vanuit de auto aanschouwen.

Tags bij dit artikel: , , ,


Al Ain

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Al Ain op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Al Ain.
> Al Ain tips en informatie


Alles over Al Ain