Jabel Hafeet

De berg Jabel Hafeet is een populaire bezienswaardigheid in Al Ain. Met een hoogte van maar liefst 1249 meter is de uit zand en rotsen bestaande berg een opvallend element binnen het landschap rondom Al Ain. Hij valt vooral zo op omdat er verder sprake is van een hoofdzakelijk vlak landschap. Jabel Hafeet ligt op de grens met het Sultanaat Oman. De prachtige bergweg die je naar de hoogste plekken van Jabel Hafeet brengt houdt echter in de Verenigde Arabische Emiraten als op. je kunt hier dus niet de grens oversteken. Bovenop de berg is een uitzichtplatform dat een prachtig uitzicht biedt. Hier is ook een café/restaurant gevestigd waar je wat kunt eten of drinken.

De bergweg naar boven heeft een lengte van bijna twaalf kilometer. Het wordt beschouwd als één van de mooiste bergwegen ter wereld. De goed begaanbare weg telt tientallen bochten en bestaat uit drie rijbanen: twee omhoog en eentje naar beneden. Als je onderweg niet stopt rijd je in ongeveer twintig minuten naar boven. De terugweg gaat meestal iets sneller. Onderweg zijn er een paar parkeerplaatsen gemaakt om de bezoekers een mooi uitzicht te bieden over de omgeving.

Voor sportievelingen bestaat er ook de uitdaging om Jabel Hafeet per fiets te beklimmen. Sportief gezien behoort deze route tot de leukste uitdagingen voor fietsers in de emiraten.

Tags bij dit artikel: , ,


Al Ain

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Al Ain op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Al Ain.
> Al Ain tips en informatie


Alles over Al Ain