Kleding

De vraag die veel vrouwen (en in mindere mate mannen) zich stellen is wat voor kleding ze nou in hemelsnaam mee moeten nemen als ze naar Dubai op vakantie gaan. Voor Dubai geldt dat niet alleen het comfort van belang is, maar ook lokale normen en waarden. Wat betreft het klimaat moet je er vooral rekening mee houden dat het in de periode april tot en met oktober warm tot zeer heet is in Dubai. Gemakkelijk zittende kleding, vooral van katoen of linnen, is het advies.

In de periode november tot begin april kan het soms iets minder warm zijn. Zomerse kleding plus een vest of jasje voor de avonduren is het advies. Zorg ervoor dat je in de iets koelere maanden ook voor overdag iets bij hebt om een extra laagje aan te trekken. Soms kan er een relatief koele wind staan.

Te blote of uitdagende kleding wordt in het openbare leven niet op prijs gesteld. In hotels waar veel westerse gasten komen is men nog wel tolerant, maar in winkelcentra is het bijvoorbeeld „not done” om met blote schouders of blote knieën te lopen. Dat geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Een korte broek kan wel, maar dan eentje waarbij de pijpen net over de knieën vallen. Voor vrouwen is het handig om een sjaal bij te hebben zodat blote schouders bedekt kunnen worden als de situatie daarom vraagt.

Wie ‚s avonds uit wil gaan eten die moet er rekening mee houden dat je in een korte broek alleen maar bij fastfoodrestaurants binnen kunt lopen of kunt gaan eten in foodcourts van winkelcentra. Mannen die in korte broek een restaurant binnen lopen voor het diner die zijn duidelijk underdressed. De betere restaurants in luxe hotels gaan nog een stapje verder: geen sportschoenen of iets wat er op lijkt, voor mannen tenminste een boordje aan een shirt en soms wordt ook verlangd dat je lange mouwen draagt. Jasje plus dasje is nergens verplicht.

Tags bij dit artikel: