Bouwput

Wie tussen 2004 en 2010 in Dubai kwam die dacht op sommige plekken in een complete bouwput terecht gekomen te zijn. Met name bij Downtown Dubai, de Dubai Marina, Festival City en andere compleet nieuwe wijken werd er 24 uur per dag gebouwd. De kredietcrisis die Dubai flink raakte heeft voor iets minder activiteit gezorgd (niet meer 24/7 op alle plekken), maar er werd nog steeds stevig doorgewerkt aan nieuwe gebouwen, straten en wijken.

Inmiddels is de rook als het ware opgetrokken. In verhouding tot een aantal jaren geleden zijn veel plekken bijna tot volle wasdom gekomen. Er vinden echter nog steeds her en der bouwwerkzaamheden plaats. Dat kan voor toeristen overlast geven. Erg jammer als je een duur hotel boekt en uitkijkt opbouwwerkzaamheden in plaats van strand. Nog minder leuk is als je ook nog eens overlast hebt door lawaai. Check daarom ervaringen op reviewsites zoals tripadvisor en zoover om te kijken of er sprake is van overlast.

Sommige hotels vermelden zelf dat er bouwwerkzaamheden zijn. In een enkel geval worden de kamers die grenzen aan de activiteiten tegen een lager tarief aangeboden. Sommige plaatsen gewoon toeristen voor de volle mep in deze kamers en kijken wel wie er komt klagen.

Tags bij dit artikel: