Autorijden in Dubai

Wie een eerste keer naar Dubai gaat die zouden we aan willen raden om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Taxi’s, metro en bus kosten aanzienlijk minder dan in Nederland of België. Over het algemeen is dit een efficiënte manier van vervoer. Wie Dubai al een beetje kent die kan – al dan niet met behulp van een navigatiesysteem – een auto kunnen huren in Dubai. Het vergroot je bewegingsvrijheid. Je hoeft ook niet opzoek te gaan naar taxi’s. Huurauto’s zijn in Dubai ook relatief goedkoop. Omdat de benzine echt een schijntje kost (ongeveer een vijfde van wat je in Nederland betaalt), kost het je niet de hoofdprijs.

Waar je in Dubai wel rekening mee moet houden is dat er nog steeds veel gewerkt wordt aan wegen, dat de borden niet altijd even duidelijk zijn en dat het verkeer soms erg druk kan zijn. De plaatsing van grote hoeveelheden flitspalen heeft ervoor gezorgd dat er al minder hard gescheurd wordt op de snelwegen. Let wel op, want men haalt zowel links als rechts in. Niet zelden probeert men nog even een auto ertussen te gooien bij een afslag.

Als toerist is het aan te raden om vooral defensief te rijden. Laat je niet meeslepen in het soms agressieve of onvoorspelbare weggedrag van een aantal medeweggebruikers. De snelwegen in Dubai staan helaas bekend om de soms vreselijke ongelukken die er gebeuren.

Tags bij dit artikel: , , ,