Chinatown

In Downtown Toronto vind je de grootste etnische wijk van de stad: Chinatown. Van oorsprong is deze buurt vooral een Chinese wijk, maar door een toenemend aantal migranten uit andere Aziatische landen zoals Vietnam, Thailand en Japan is Chinatown eigenlijk uitgegroeid tot een Aziatische wijk waarbinnen de Chinese identiteit nog wel dominant is. De wijk die nu als Chinatown bekend staat was tot de jaren zestig van de vorige eeuw nog een hoofdzakelijk Joodse wijk. Doordat de Joodse inwoners langzaamaan naar meer noordelijk gelegen straten verhuisden, kwamen de Chinezen naar de buurt rond Spadina Avenue en Dundas Street West. Zij verlieten het oude Chinatown dat plaats moest maken voor de nieuwe Toronto City Hall.

Tegenwoordig concentreert Chinatown zich rond een de kruising van Spadina Avenue en Dundas Street West. Je ziet midden op Spadina Avenue een duidelijke Chinese poort staan. De straatnaamborden zijn hier tweetalig (Engels en Chinees) en de winkels en restaurants hebben vooral een Chinees tintje. Je kunt hier goedkoop winkelen en genieten van allerlei Aziatische keukens.

Tags bij dit artikel:


Toronto

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Toronto op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Toronto.
> Toronto tips en informatie


Alles over Toronto