CN Tower

Een letterlijk hoogtepunt van Toronto is de CN Tower. De letters ‘CN’ staan voor ‘Canadian National’. Dat is de naam van het nationale spoorbedrijf dat de toren heeft laten bouwen. Deze enorme toren is in 1976 gebouwd. Sindsdien is het een belangrijk symbool voor de stad Toronto geworden. Op menig foto die van Toronto gepubliceerd wordt staat deze enorme toren die twee doelen heeft: het is een zendmast en het is een toeristische attractie. Het mooiste is als je de CN Tower vanaf de Toronto Islands bekijkt. Dan zie je pas goed hoe dit futuristisch vormgegeven bouwwerk de skyline van Toronto domineert.

Op het moment dat de CN Tower klaar was, was het het hoogste vrijstaande bouwwerk ter wereld. De hoogte van de toren is 553,3 meter. Dat is inclusief de zendmast die er bovenop staat. In 2007 passeerde Burj Khalifa in Dubai de CN Tower qua hoogte. Inmiddels zijn er meerdere gebouwen die hoger zijn dan dit Canadese icoon.

Jaarlijks bezoeken ongeveer twee miljoen mensen de CN Tower. Zij worden na aanschaf van een entreeticket in ongeveer 58 seconden naar boven gebracht met één van de supersnelle liften. Dat betekent dat er een gemiddelde snelheid van 22 kilometer per uur behaald wordt. Het observatiedek (LookOut Level) bevindt zich op een hoogte van 346 meter. Vanaf die hoogte heb je een adembenemend mooi uitzicht over de stad. Dat is dan wel van achter grote ramen. Wil je in de buitenlucht van het uitzicht genieten dan moet je met de trap een verdieping naar beneden. Daar bevindt zich op een hoogte van 342 meter een glazen vloer waarbij je de diepte inkijkt. Je kunt ook naar buiten, waar je van achter tralies in de buitenlucht over de stad uit kunt kijken.

Tags bij dit artikel: ,


Toronto

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Toronto op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Toronto.
> Toronto tips en informatie


Alles over Toronto