Distillery District

Het Distillery District is een fraai staaltje van stadsvernieuwing dat geleid heeft tot een sfeervol stukje Toronto waar zowel toeristen als locals graag vertoeven. In de negentiende eeuw was industrie in het hart van Toronto nog vrij vanzelfsprekend. Inmiddels is een groot deel van de fabrieken die hier stonden gesloopt om plaats te maken voor kantoren, winkels en woonruimte. Een plek die aan de sloophamer ontkomen is, is de voormalige Gooderham and Worts Distillery. Sinds 1832 was dit bedrijf actief in Toronto en volgens de statistieken groeide de distilleerderij zelfs uit tot de grootste distilleerderij ter wereld. In de beste jaren werd er bijna acht miljoen liter whiskey gestookt, waarvan het grootste deel voor de export bedoeld was.

Na de sluiting van de distilleerderij bleef er een unieke plek over die sindsdien regelmatig dienstgedaan heeft als filmset. Er zijn scenes geschoten voor meer dan achthonderd films en televisieseries. In het jaar 2001 kocht het bedrijf Cityscape Holdings Inc. het gebied op dat inmiddels de status van ‘National Historic Site of Canada’ gekregen had. Binnen de regels waaraan voldaan moest worden heeft men het Distillery District omgetoverd tot een prachtig autovrij plekje waar mensen naartoe komen om te winkelen, te eten, te drinken en bovenal om te genieten van de unieke uitstraling die men hier prima heeft weten te bewaren

Tags bij dit artikel: ,


Toronto

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Toronto op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Toronto.
> Toronto tips en informatie


Alles over Toronto