Entertainment District

Het Entertainment District is de meest levendige en volgens velen leukste buurt van Toronto. Dit is waar je theaters, beeldende kunst, een groot aantal restaurants en drie van de belangrijkste professionele sportteams van Toronto aantreft. Oorspronkelijk had deze buurt ergens in de eerste helft van de 20e eeuw de naam Garment District gekregen. Het was toen nog een grotendeels industrieel gebied. In die tijd stond er ook al een theater: het in 1907 geopende Royal Alexandra Theatre. Dit theater staat er overigens nog steeds en doet nog steeds als theater dienst. In de loop van de jaren zeventig vertrokken de fabrieken uit dit deel van Toronto. De groei van de stad dreef de grondprijzen op en industrie was niet meer wenselijk in deze wijk die vooral een woonfunctie kreeg. In de jaren tachtig openden de eerste nachtclubs hun deuren. Het gebied deed steeds meer dienst als uitgaansbuurt. In de jaren negentig kreeg de buurt de naam Entertainment District nadat clubs als Go-Go, 23 Hop, Klub Max en LimeLight hun deuren openden. In 1993 kwam er een nieuw theater bij: het Princess of Wales Theatre waar tweeduizend stoelen plaats bieden aan evenveel toeschouwers. In 1998 werd er op straat een Canadese versie van de Walk Of Fame aangelegd.

Nog steeds is het Entertainment District één van de meest levendige en geliefde wijken van Toronto. Als je hier als toerist verblijft dan heb je altijd leuke restaurants om de hoek van je hotel en je verblijft op een goede centrale plek om Toronto te verkennen.

Tags bij dit artikel: ,


Toronto

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Toronto op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Toronto.
> Toronto tips en informatie


Alles over Toronto