Toronto Eaton Centre

Het Toronto Eaton Centre is een enorm winkelcentrum en kantorencomplex in het hart van Downtown Toronto. Het geheel overdekte centrum heeft een oppervlakte van meer dan 200.000 vierkante meter, verdeeld over verschillende verdiepingen. Eaton Centre, zoals het complex vaak in de volksmond genoemd wordt, is in 1977 ontstaan. In de loop der jaren hebben er uitbreidingen en in 2010 een grootscheepse renovatie plaatsgevonden. Het resultaat is een prachtig winkelcentrum waar de stad trots op mag zijn. Dat het Eaton Centre geliefd is onder de inwoners en bezoekers van Toronto blijkt uit de bezoekersaantallen. Met meer dan vijftig miljoen bezoekers per jaar passeren er meer mensen de toegangsdeuren van het Eaton Centre dan van Toronto Pearson International Airport, dat veruit de drukste luchthaven van Canada is.

Het Eaton Centre maakt deel uit van PATH, een stelsel van ondergrondse voetgangerstunnels en traverses. Het is het grootste ondergrondse stelsel ter wereld met meer dan 370.000 vierkante meter aan winkeloppervlakte waar ruim 1200 winkels en horecagelegenheden in gevestigd zijn.

Wie van shoppen houdt die treft hier een zeer diverse samenstelling van winkels aan, die zich vooral in het middensegment en het hogere segment mogen rekenen. Winkelen kan hier zeven dagen per week, met uitzondering van enkele feestdagen. Van maandag tot en met zaterdag zijn de winkels ook in de avond geopend. Op zondag kun je overdag terecht in de bijna driehonderd winkels.

Tags bij dit artikel: ,


Toronto

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Toronto op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Toronto.
> Toronto tips en informatie


Alles over Toronto