Kasteel van Kyrenia

Het Kasteel van Kyrenia is te vinden pal naast de haven van Kyrenia. Om Het kasteel te kunnen betreden moet je eerst wat trappen oplopen, entree betalen en dan kun je via een smalle stenen brug naar de ingang lopen. Oorspronkelijk liep deze brug over de watergracht, tegenwoordig kijk hij uit op de parkeerplaats van het kasteel. Je komt binnen in het oudste deel van het kasteel, smalle gangetjes brengen je naar oude verlaten ruimtes waaronder een oude kapel. Je vervolgt je bezoek naar het kasteelplein. Kijk wel even naar de wapenschilden op een van de kasteelmuren. Vanaf het kasteelplein kun je de oude verdedigingsmuren, het scheepswrakmuseum en de Venetiaanse toren bezoeken. Wie dorst heeft gekregen kan even op het terras gaan zitten en in de schaduw even rustig genieten van het uitzicht.
kasteel-van-kyrenia-2

Wat je zeker niet over mag slaan tijdens je bezoek aan het kasteel, zijn de verdedigingsmuren. Deze brede muren bieden je een fantastisch uitzicht over de haven van Kyrenia, de andere delen van de stad en de Middellandse Zee. Kijk wel uit want de bovenzijde van de muren is niet overal even geschikt om op te lopen.

Tags bij dit artikel: , ,


Kyrenia

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kyrenia op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kyrenia.
> Kyrenia tips en informatie
Alles over Kyrenia