Hala Sultan Tekke

De Hala Sultan Tekke is een moskee net buiten de stad Larnaca aan de rand van een zoutmeer. De moskee is omgeven door palmbomen, cipressen en olijfbomen waardoor het wel wat weg heeft van een oase. De moskee is gebouwd in het begin van de negentiende eeuw in opdracht van de toenmalige Ottomaanse gouverneur. In de moskee is de tombe van Umm Haram te vinden. Zij was een tante van de profeet Mohammed die is overleden tijdens een plundertocht op Cyprus. Tijdens de plundering van Kition viel zij van haar ezel en overleed. In de tombe staat de sarcofaag van Umm Haram en enkele andere sarcofagen. Omdat Umm Haram directe familie was van Mohammed behoort de Hala Sultan Teke tot de belangrijkste Heilige gebouwen voor moslims ter wereld. Het wordt soms in een adem genoemd met Mekka, Medina en Jerusalem.
In de omgeving van de moskee zijn verschillende opgravingen gedaan, een deel van de vondsten zijn vandaag de dag te bewonderen in het Fort van Larnaca.

Tags bij dit artikel:


Larnaca

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Larnaca op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Larnaca.
> Larnaca tips en informatie


Alles over Larnaca