Sint Lazaruskerk

De Agios Lazaros of Sint Lazaruskerk van Larnaca behoort tot de oudste nog steeds bestaande kerken op het eiland. Het is te vinden in het historische centrum van Larnaca. De huidige kerk is gebouwd in de tiende eeuw op de plaats waar eerst een kerk uit de achtste eeuw stond. In deze kerk werden volgens de legendes, de resten van Lazarus begraven. Nadat hij met hulp van Jezus teruggekeerd was uit de dood, trok Lazarus naar Cyprus waar hij bisschop werd. Hij leefde hier nog dertig jaar voordat hij uiteindelijk stierf. Hij werd begraven in een kleine kapel, die naar hem vernoemd werd, Later zou hier de huidige kerk verrijzen, Zijn resten werden gestolen en naar Constantinopel gebracht, tijdens een van de kruistochten werden de resten weer meegenomen en naar Frankrijk gebracht. Hier zijn ze uiteindelijk verloren gegaan.
Vandaag de dag behoort de Agios Lazaros tot de belangrijkste Christelijke bouwwerken op Cyprus. In de kerk zijn verschillende iconen te vinden. De kerk is opengesteld voor het publiek. Naast de kerk staat het Byzantijns museum waar nog meer iconen en andere religieuze objecten te vinden zijn.

Tags bij dit artikel:


Larnaca

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Larnaca op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Larnaca.
> Larnaca tips en informatie


Alles over Larnaca