Brunel’s SS Great Britain

Brunel’s SS Great Britain is een museum in de historische haven van Bristol. Het middelpunt van het museum wordt gevormd door de SS Great Britain, het eerste met schroef aangedreven schip met een metalen romp ter wereld. Bij het te water laten van het schip in 1843 was de SS Great Britain het zelfs het grootste schip ter wereld. Het schip is ontworpen door de ingenieur Isambard Kingdom Brunel, aan wie een andere deel van het museum gewijd is.

Tijdens een bezoek aan Brunel’s SS Great Britain kom je alles te weten over een van de bekendste schepen die ooit in Engeland is gebouwd. Kun je vrij rondlopen op het dek en in de verschillende ruimtes benedendeks. Het is zelfs mogelijk om in het droogdok, de romp van het schip te inspecteren. Het is een openvallend leuk en educatief museum, waar je met gemak een paar uur kunt rondlopen. Eenmaal een kaartje voor het museum gekocht, dan kun je de rest van het jaar gratis het museum bezoeken.

Tags bij dit artikel:


Bristol

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Bristol op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Bristol.
> Bristol tips en informatie


Alles over Bristol