Archeologisch Museum van Heraklion

Als je op Kreta bent en enigszins geïnteresseerd bent in archeologische vondsten of de historie van Kreta, dan is een bezoek aan het archeologische museum van Heraklion een must. Als ik eerlijk ben dan bezoek ik (de auteur van deze pagina) musea meer uit verplichting dan uit interesse. Sommige musea vind ik wel de moeite waard, waaronder grote musea zoals het Louvre en het Metropolitan Museum of Art. Hoewel ik het archeologisch museum wat betreft collectie en importantie niet gelijk wil trekken met deze twee musea, wil ik zeker stellen dat dit museum op Kreta tot de musea mag rekenen die ik wel de moeite waard vond.

Het boeiende aan het Archeologisch Museum van Heraklion is dat er een ruime en zeer gevarieerde collectie te zien is van archeologische schatten die allemaal op Kreta zelf gevonden zijn. Vooral de begane grond, waar de bronstijd en late bronstijd op Kreta in chronologische volgorde getoond worden, is boeiend om te zien. Fraai zijn de stierenkoppen die een belangrijk onderdeel vormden binnen de Minoïsche kunst. Hoogtepunt van de collectie is de mysterieuze discus van Phaistos. Het schrift op deze schijf is tot op heden niet ontcijferd.

Tags bij dit artikel: ,


Heraklion

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Heraklion op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Heraklion.
> Heraklion tips en informatie


Alles over Heraklion