Morosini fontein

Een van de oudste bezienswaardigheden die je in Heraklion aan zult treffen is de Morosini fontein. Deze fontein staat in het centrum van Heraklion op de het Eleftheriou Venizelou plein. De Morsoni fontein is één van de weinige monumenten die de bombardementen door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefd heeft.

De fontein stamt uit het jaar 1629 en is destijds door de Venetiaanse architect Morosini ontworpen. Daar komt dus de naam van de fontein vandaan. Kenmerkend zijn de vier leeuwen die in het midden van de fontein staan en ieder water in een verschillende richtig spuwen. In de loop der eeuwen is het uiterlijk van de fontein veranderd. De Turken hebben halverwege de negentiende eeuw de fontein aangepast zodat het gebruikt kon worden voor rituele wassingen voorafgaand aan het moskeebezoek. Begin twintigste eeuw is de Morosini fontein weer teruggebracht naar zijn oorspronkelijke uiterlijk. Tegenwoordig is de fontein een belangrijke ontmoetingsplaats voor locals.

Tags bij dit artikel:


Heraklion

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Heraklion op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Heraklion.
> Heraklion tips en informatie


Alles over Heraklion