Nagyerdei Park

Op ongeveer tien minuten rijden van het historische centrum van Debrecen ligt het schitterende stadspark Nagyerdei Park. Dit onlangs geheel gerenoveerde park is een oase van rust en heeft een grote aantrekkingskracht op de vele studenten die in Debrecen wonen en studeren. In het park zijn verschillende vijvers, fonteinen en andere waterpartijen te vinden die in de warme zomermaanden voor de nodige verkoeling kunnen zorgen. Verscholen tussen het groen zijn er allerlei verschillende kunstwerken te vinden voor veel sfeer en diepgang in het park zorgen. In het groter gebied van het park liggen ook het voetbalstadion van Debrecen en staat de Nagyerdei water toren. Deze schitterende toren is omgebouwd tot avonturenpark inclusief klimwand en de mogelijkheid tot abseilen.
Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het park is het “Mist Theater”. Hier worden in de zomermaanden films vertoont op een tien meter hoog gordijn van water. In het park is tevens een amfitheater te vinden dat met regelmaat gebruikt wordt voor theater- en musicalvoorstellingen.

Tags bij dit artikel:


Debrecen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Debrecen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Debrecen.
> Debrecen tips en informatie


Alles over Debrecen