Kasteel van Festetics

Het prachtige barokke Kasteel van Festetics is te vinden aan de rand van het historische centrum van Keszthely. Ooit was dit de locatie waar de lokale adellijke families flaneerden. Tegenwoordig is in het kasteel het Helikon Paleis museum te vinden. Het kasteel werd aan het einde van de achttiende gebouwd in opdracht van Kristof Festetics. De oudste delen van het kasteel zijn gebouwd op de ruïnes van een veel ouder kasteel. Nadat de bouw was afgerond werd er gelijk verdergegaan met het uitbreiden van het kasteel, bijna honderd jaar later was het kasteel in omvang verdubbeld.
keszthely-kasteel-van-festetics
De latere verbouwingen zijn gedaan onder begeleiding van de Oostenrijker Viktor Rumpelmayer. Als een wonder werd het kasteel tijdens de Tweede Wereldoorlog niet beschadigd. Het is van vandaag de dag een van de drukstbezochte bezienswaardigheden van Hongarije. Jaarlijks komen er meer dan tweehonderdduizend toeristen naar het kasteel. Tijdens de rondwandeling door de verschillende stijlkamers krijg je een goed beeld van het adellijke leven in de negentiende eeuw in Hongarije. Hoogtepunt van het bezoek aan het kasteel is de bibliotheek. Wil je ook het letterlijke hoogtepunt bezoeken, de kasteeltoren, dan moet iets bijbetalen.

Tags bij dit artikel: ,


Keszthely

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Keszthely op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Keszthely.
> Keszthely tips en informatie


Alles over Keszthely