Game of Thrones

Overal in de stad kom je ze tegen de Game of Thrones tour. Liefhebbers van de serie lopen onder leiding van een gids langs alle belangrijke filmlocaties waarbij de gids onderwijl de foto’s laat zien van hoe de scene er op tv uit zag. Ook al doe je niet de tour, als Game of Thrones liefhebber zal je vanzelf ook de plaatsen uit de serie herkennen. Het Lovrijnacfort is de locatie voor de gevechten in Black Water Bay, de trappen van het Dominicanenklooster komen vaak terug in de hoofdstad en zo zijn er meer plaatsen die je direct herkent. Rondlopend door de stad snap je ook dat de makers van de serie deze stad uitkozen als decor. Ze hebben waarschijnlijk niets moeten weghalen of wegpoetsen, de stad is echt gewoon zoals je hem uit de serie kent. Je hebt dan ook de hele tijd een beetje het gevoel door een filmset heen te lopen. Voor de liefhebber is er in een van de zijstraatjes van Prijeko een winkel met Game of Thrones artikelen. Wie hier iets koopt mag even plaats nemen op de troon zelf.

Wil je er zeker van zijn dat er nog plaatsje voor je vrij is tijdens de Game of Thrones tour koop dan op voorhand je kaartjes online.

Tags bij dit artikel: , ,


Dubrovnik

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Dubrovnik op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Dubrovnik.
> Dubrovnik tips en informatie


Alles over Dubrovnik