De stadsmuren van Dubrovnik

De muren van Dubrovnik zijn een van de grootste attracties van de stad. De muren rondom de stad werden opgetrokken tussen de 12e en 17e eeuw in diverse fases. De muren zijn overal zo’n 4 tot zes meter breed en zijn ongeveer zo’n 19 meter hoog. Aan de land kant zijn de muren een stuk dikker dan aan de zee kant. Overal in de muur wordt de muur versterkt door torens en uitkijkposten. De muren lopen geheel rondom de stad en zijn zo’n 2 km lang. In de eeuwen dat ze rondom de stad liggen is er nog nooit een vreemde macht erin geslaagd de muren te doorbreken en de stad in te nemen.
stadsmuren
Dubrovnik is een van de weinige steden die nog volledig ommuurd is en waar je ook nog over de gehele muur een wandeling kunt maken. Wie dit wil doet er goed aan vroeg op te staan. De muren zijn een van de populairste attracties in Dubrovnik en kunnen doordat ze zo smal zijn maar een beperkte hoeveelheid toeristen aan. Het kan behoorlijk druk zijn op de muren.Dubrovnik

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Dubrovnik op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Dubrovnik.
> Dubrovnik tips en informatie


Alles over Dubrovnik