Historická Krčma U Meluzíny

Aan Náměstí Míru in Domažlice zit een uniek restaurant. In één van de historische panden aan de zuidzijde van het centrale plein is Historická Krčma U Meluzíny gevestigd. In het Nederlands betekent dit letterlijk historische taverne U Meluzína. De naam Meluzína komt van een mythologisch wezen uit de middeleeuwen dat te vergelijken is met een kruising tussen een zeemeermin en een sirene.

meluziny1

Het restaurant brengt je terug in de middeleeuwse sferen. Dat begint met de aankleding, die in geen enkel opzicht lijkt op hedendaagse trendy restaurants. Het is dat er gloeilampen, een muziekinstallatie en een tapinrichting aanwezig zijn, anders zou je je bijna terug wanen in lang vervlogen tijden. De menukaart van U Meluzíny is zeer beperkt. Op de handgeschreven kaart staan een paar gerechten die misschien al net zo lang bestaan als het pand waar het restaurant in gevestigd is.

meluziny2

Als je hier gaat eten dan wordt je bediend door de eigenaar die uiteraard middeleeuwse kledij aan heeft. Een must-do is om hier een glas pils te bestellen. De halve liter pul wordt met een klap op tafel gezet met daarbij een aantal woorden in het Tsjechisch waarvan het maar goed is dat je ze niet begrijpt. Des te meer bier je drinkt (en des te vaker het bier op tafel gekwakt wordt), des te hilarischer wordt deze act. O ja, niet onbelangrijk is dat het eten prima smaakt!

Tags bij dit artikel: ,


Domažlice

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Domažlice op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Domažlice.
> Domažlice tips en informatie


Alles over Domažlice