De Oude Wijk

Het meest levendige stuk van Hanoi is de Oude Wijk. Deze wijk stamt uit de middeleeuwen. In de dertiende eeuw vestigden de eerste ambachtslieden zich hier. Per straat werd er een bepaald product vervaardigd. De 36 gilden die in Hanoi actief waren zorgde op die manier voor de bijnaam ’36 Straten’. Tegenwoordig is er nog steeds sprake van veel handel en bedrijvigheid in het oude kwartier. Hoewel er in de meeste straten inmiddels sprake is van een vermenging van het winkelaanbod zie je ook nog straten waar men zich vrijwel alleen op één productgroep richt. Zo liepen wij door een straat waar men vrijwel alleen maar ijzerwaren verkoopt. In de smalle pandjes wordt nog volop door ambachtslieden gewerkt aan metalen meubels, kookgerij en andere producten.

Als je door deze authentieke wijk loopt moet je wel rekening houden met de drukte. Het verkeer is hier misschien wel het meest hectisch van heel Hanoi. Auto’s, scooters, fietsen, cyclo’s en voetgangers wurmen zich door de vaak vrij smalle straten. Als voetganger is het dus oppassen geblazen. Ga je winkelen in de Oude Wijk vergeet dan niet om af te dingen. Doe je dat niet dan betaal je ongetwijfeld te veel voor je spullen.

Tags bij dit artikel:


Hanoi

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Hanoi op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Hanoi.
> Hanoi tips en informatie


Alles over Hanoi