Dong Xuanmarkt

In de Oude Wijk van Hanoi vind je de Dong Xuanmarkt. Deze overdekte markt telt maar liefst drie verdiepingen en is een waar mierennest aan marktkramen. Op de benedenverdieping is een redelijk groot deel van de koopwaar gericht op toeristen, maar ook locals doen hier hun inkopen. Op de bovenste verdiepingen zijn het vooral producten voor locals die aangeboden worden. Denk hierbij aan kleding, stoffen en huishoudelijke spullen. De Dong Xuanmarkt is oorspronkelijk door de Fransen gebouwd in 1889. In de tussentijd is de markt meerdere keren gerenoveerd. In 1994 vind een grootschalige renovatie plaats nadat ene grote brand de markt zwaar beschadigd had.

Wil je de Dong Xuanmarkt bezoeken? Dat kan al vanaf vijf uur ’s morgens. Houd er rekening mee dat de paden tussen de verkoopstallen soms erg smal kunnen zijn. Let daarom extra goed op je spullen en geef zakkenrollers geen kans.

Tags bij dit artikel: ,


Hanoi

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Hanoi op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Hanoi.
> Hanoi tips en informatie


Alles over Hanoi