Kasteel van Limasol

Het kasteel van Limasol is de belangrijkste historische bezienswaardigheid in het historische centrum van de stad. Het huidige kasteel is gebouwd in opdracht van de prinsen van Lusignan op de resten van een veel ouder Byzantijnspaleis. Latere overheersers, zoals de Venetianen, de Ottomanen en de Britten brachten veranderingen aan. In de Tweede wereldoorlog werd het kasteel nog gebruikt als hoofdkwartier van het Britse leger. Vandaag de dag is het kasteel een museum met middeleeuwse kunst en gebruiksvoorwerpen. Het museum beschikt over een indrukwekkende collectie sculpturen en beeldhouwwerken. In de ridderzaal zijn harnassen en antieke munten te vinden.

kasteel-limasol

Het dak van het kasteel mag je zeer zeker niet overslaan tijdens je bezoek aan het museum. Vanaf het dak heb je een leuk uitzicht over het historische deel van Limasol en de Middellandse Zee. Jammer genoeg zijn de panden richting het nieuwere deel van de stad allemaal hoger waardoor je niet alle kanten even ver kan kijken.

Tags bij dit artikel: ,


Limasol

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Limasol op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Limasol.
> Limasol tips en informatie


Alles over Limasol