Hungarospa

Het Spacomplex van Hajdúszoboszló is de belangrijkste toeristische trekpleister van de stad. In de zomermaanden verblijven er zo’n 30.000 toeristen, die hier allemaal naartoe komen voor de thermale baden van Hajdúszoboszló. De thermale bron van Hajdúszoboszló is per ongeluk ontdekt toen er in de omgeving geboord werd naar gas en olie. De eerste jaren wisten de inwoners niet zo goed wat ze met dit warme wat bruine water aan moesten. De lokale bevolking baden er echter met regelmaat in en kwamen er achter dat het een helende functie had en dat de bruine kleur door de hoge concentratie jodium kwam. Vanaf dat moment veranderde het op het oog onbruikbare water in warm vloeibaar goud. Het water heeft een temperatuur van 78 graden Celsius op het moment dat het uit de bron komt.
In 1927 werd het eerste kuuroord in Hajdúszoboszló geopend. De rest is geschiedenis. De spa heeft in de loop der jaren de nodige veranderingen ondergaan maar het helende water is hetzelfde gebleven. Naast de baden met het thermale water zijn er verschillende sauna’s, hammams en andere relaxruimtes in de spa te vinden. Het spacomplex van Hajdúszoboszló behoort tot de grootste wellnessresorts van Europa.

Tags bij dit artikel:


Hajdúszoboszló

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Hajdúszoboszló op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Hajdúszoboszló.
> Hajdúszoboszló tips en informatie


Alles over Hajdúszoboszló