Ottakringer

Brauerei Ottakringer is de laatst overgebleven grote brouwerij in Wenen. Het is gevestigd in het district Ottakring. De naam van de bouwerij is dus een verwijzing naar de locatie waar deze zich bevindt. In de bierbrouwerij worden sinds 1837 verschillende bieren gebrouwen. Het vaste assortiment bestaat uit twaalf bieren. Daarnaast worden er ook altijd wel een aantal seizoensgebonden bieren of speciale edities van bieren gebrouwen. In de brouwerij wordt er per jaar om en nabij de 600.000 hectoliter bier gebrouwen. Een groot deel hiervan wordt op de binnenlandse markt geconsumeerd. In totaal heeft Ottakringer ongeveer 7% van de totale Oostenrijkse biermarkt in handen. Dit percentage is de afgelopen jaren aardig stabiel gebleven.

Enkele dagen per week worden er gratis rondleidingen gegeven. Dit zijn Duitstalige of Engelstalige tours door de Ottakringer brouwerij. De rondleiding is gratis.

Tags bij dit artikel:


Wenen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Wenen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Wenen.
> Wenen tips en informatie


Alles over Wenen