Paleis Schönbrunn

Schloss Schönbrunn is de belangrijkste bezienswaardigheid van Wenen. Het paleis prijkt sinds 1996 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het lichtgele slot is zonder enige twijfel één van de mooiste paleizen van Europa, zowel van binnen als van buiten. Niet voor niets dat toeristen massaal naar Schönbrunn komen om het paleis zowel van buiten als van binnen te bewonderen. In dit paleis hebben onder andere de Oostenrijkse keizer Franz Jozef I en zijn vrouw Elisabeth (Sisi) gewoond. Tegen betaling kun je nu door hun woon-, werk- en slaapvertrekken wandelen. Wie lange wachtrijen wil voorkomen die kan daarom het beste vooraf kaartjes via internet reserveren.

Niet alleen het paleis is de moeite waard. De paleistuin is een plaatje om te zien. Vooral als je deze bekijkt vanaf de Gloriette die de tuin aan de zuidkant afsluit van de buitenwereld. Verder kun je hier het Palmenhaus en de dierentuin Tiergarten Schönbrunn tegen betaling bezoeken. Wil je alles bekijken dan mag je er zeker wel een halve tot hele dag voor uittrekken.

Tags bij dit artikel: ,


Wenen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Wenen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Wenen.
> Wenen tips en informatie


Alles over Wenen