Prater

Vooral jong maar ook oud komt graag naar Prater om zich te vermaken. In het hier gelegen Wurstelprater zijn er voldoende attracties om jezelf urenlang bezig te houden. Dit amusementspark wordt vaak ook kortweg als Prater aangeduid, maar die naam hoort eigenlijk bij het hele gebied waar het amusementspark in ligt. Naast de vooral kermisachtige attracties kun je hier natuurlijk ook eten (vooral snacks) en drinken. Bij de hoofdingang vind je de Weense vestiging van Madame Tussauds. Naast internationale sterren vind je hier natuurlijk ook Oostenrijkse beroemdheden die bij ons niet altijd even bekend zullen zijn.

Grote publiekstrekker is het oude reuzenrad. Dit staat al sinds eind negentiende eeuw hier om mensen een heel mooi uitzicht over Wenen te bieden.

De toegang tot Prater en het amusementspark is gratis. Je betaalt ter plaatse per attractie. Dat is net zo eerlijk voor wie geen hele dag in de vele attracties zit.

Tags bij dit artikel: , ,


Wenen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Wenen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Wenen.
> Wenen tips en informatie


Alles over Wenen