Figlmüller

De Wiener Schnitzel is misschien wel het meest bekende Oostenrijkse gerecht. Van oorsprong komt dit vleesgerecht overigens niet uit Wenen, maar uit Milaan. Toen Milaan nog tot het grote Oostenrijkse keizerrijk behoorde is het gerecht in Wenen terecht gekomen. Een traditionele Wiener Schnitzel bestaat uit een platgeslagen stuk kalfsvlees dat gepaneerd wordt en vervolgend in reuzel of olie gebakken wordt. Je kunt de wienerschnitzel vaak ook bestellen op basis van varkensvlees.

Als schnitzelliefhebber ontkomt je er in Wenen eigenlijk niet aan om er een originele Wiener Schnitzel te eten. Waar doe je dat dan? Het Weense restaurant Figlmüller wordt veelal genoemd als dé plek in Wenen om een onvervalste Wiener Schnitzel te eten. Figlmüller heeft twee restaurants in het centrum van Wenen en twee taverna’s: Lugeck en Figls.

Figlmüller serveert de originele Wiener Schnitzel, maar de specialiteit van het huis is de Figlmüller-schnitzel. Deze bestel je bij voorkeur met de aardappelsalade met Stierenmarkse kernöl. Breng wel voldoende eetlust mee, want de schnitzels zijn enorm. Er moet wel bij vermeld worden dat ze express kleinere borden gebruiken om het optisch effect te versterken. De schnitzels passen op deze manier nier meer helemaal op de borden.

Tags bij dit artikel: ,


Wenen

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Wenen op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Wenen.
> Wenen tips en informatie


Alles over Wenen