Riverboat Tours

Voor wie op een andere manier de stad wil leren kennen is Riverboat tours en absolute aanrader. In een redelijk klein roeibootje ga je met zes personen en je kapitein van dienst, tevens “motor”van de boot, de rivier op en vaar je in een kleine veertig minuten langs de stad. De gidsen zijn bijna allemaal studenten die met veel humor je van allerlei leuke wetenswaardigheidjes vertellen over het leven in de stad Canterbury vroeger en nu. Onze gids, Matt, deed zelfs verwoede pogingen te laten zien hoe de vroegere kapiteins van de trekschuiten hun boten onder de bruggen door lieten gaan. Namelijk op hun rug liggend, voeten tegen de onderkant van de brug en dan maar lopen. De gidsen op deze bootjes zijn de fitste van Engeland, zo’n tien keer per dag een bootje vol toeristen af en stroomopwaarts roeien is een behoorlijk fysieke uitdaging.
Voor wie een roeibootje wat banaal vindt en liever op de romantische toer gaat zijn punting boats te huur. De punter van dienst leidt je zo ongeveer langs dezelfde route als de roeibootjes. Een punting bootje Ook zij doen zo ongeveer de zelfde route. Een punting boot is natuurlijk wel wat romantischer als een roeiboot. Of het ook zo vermakelijk is durf ik niet te zeggen. Je vindt de bootje op de brug in highstreet.

Tags bij dit artikel:


Canterbury

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Canterbury op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Canterbury.
> Canterbury tips en informatie


Alles over Canterbury