Akropolis

De Akropolis van Athene is de bekendste bezienswaardigheid van de stad en is vanaf bijna ieder punt te zien. De naam zegt het eigenlijk al akros (hoogste deel) en polis (stad) dat de Akropolis te vinden is boven op een berg in Athene. De stad is rondom deze berg gebouwd. De huidige ruïnes die op de berg staan, zijn gebouwd in de vijfde eeuw voor Christus, maar al lang voor deze tijd waren er bouwwerken te vinden. De belangrijkste bouwwerken die nu nog op de berg staan zijn het Parthenon, de Propyleeën, de Tempel van Niké en het Erechtelon.
De belangrijkste elementen van deze gebouwen zijn in de loop van de eeuwen gestolen of weggehaald. Een groot deel hiervan is nu te zien in het British Museum in Londen, andere stukken zijn nu te zien in het recent gebouwde Akropolismuseum.
De Akropolis in Athene kan bezocht, maar omdat dit de attractie van de stad is kan het er druk zijn. Daarom is het slim om kaartjes te reserveren, zo sla je de wachtrij over en weet je zeker dat het niet is volgeboekt.

Tags bij dit artikel: , ,


Athene

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Athene op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Athene.
> Athene tips en informatie


Alles over Athene