Akropolismuseum

Het Akropolismuseum is te vinden aan de voet van de Akropolis, uitkijken op de historische berg en de ruïnes. De collectie van het museum bestaat uit duizenden voorwerpen die door de eeuwen heen op en rondom de Akropolis zijn gevonden. Het merendeel van de collectie bestaat uit architectuurfragmenten en beeldhouwwerken. Deze zijn op een leuke en moderne manier tentoongesteld in het museum, dat je via verschillende schuine hellingen en lichtte ruimtes langs de objecten loodst. Op de bovenste verdieping zijn, een deel van de kunstwerken van het pantheon te zien. De ontbrekende delen liggen in het British Museum in Londen.
Een van de belangrijkste doelen van dit nieuwe museum, is de wereld laten zien dat Athene en Griekenland klaar zijn om de Parthenonsculpturen terug te krijgen en dit werelderfgoed weer in Athene tentoon te stellen. Omadet het Akropolismuseum gezien wordt als het belangrijkste museum van Athene kan het er erg druk zijn, koop je kaartjes vooraf en vermijd de wachtrij.

Tags bij dit artikel:


Athene

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Athene op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Athene.
> Athene tips en informatie


Alles over Athene