Nationaal Archeologisch museum van Athene

Het Nationaal Archeologisch museum van Athene is na het Akropolismuseum het belangrijkste historisch museum van Athene. In het museum zijn beroemde kunstwerken uit de Griekse geschiedenis te vinden, zoals Poseidon van Artemision, Efebe van Marathon, het masker van Agamemnon en de ruiter van Artemision. Een van de bijzonderste stukken van het museum is het “Mechanisme van Antikythera”, een analoge computer uit de eerste of tweede eeuw voor Christus. Dit klinkt misschien futuristisch, maar de Grieken waar in die tijd al in staat om een mechanisme te bouwen die de stand van de zon en de sterren kon berekenen. Het Mechanisme van Antikythera is begin vorige eeuw gevonden op een gezonken schip.
Het Nationaal Archeologisch museum van Athene is een drukbezocht museum in Athene, voor de deur kunnen soms lange rijen met toeristen staan. Heb je geen zin om lang in de rij te staan, dan kun je beter kaartjes reserveren.

Tags bij dit artikel:


Athene

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Athene op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Athene.
> Athene tips en informatie


Alles over Athene