Dagtocht naar Bodrum

Vanuit Kos Stad is een ‘dagje Bodrum’ één van de populairste uitstapjes die je kunt doen. Vanuit de Mandraki haven van de stad kun je dagelijks naar de Turkse badplaats Bodrum varen. Omdat je vanuit de Europese Unie naar Turkije reist heb je wel een paspoort of ID-kaart nodig. Je hebt in dit geval geen visum voor Turkije nodig omdat je een dagtoerist bent die via een haven binnenkomt. Er gelden dan dezelfde uitzonderingsregels als voor een passagier van een cruiseboot. Wel krijg je op en speciaal deel van je retourticket een stempel bij aankomst in Bodrum. Dit is je inreisstempel. Je moet dezelfde dag Bodrum ook weer via de haven verlaten.

De boten naar Bodrum vertrekken in de regel tussen 9 en 10 uur in de ochtend en reizen tussen 16 en 17 uur weer terug naar Kos. Afhankelijk van welke boot je kiest duurt de overtocht tussen de 20 en 60 minuten. Vergelijk ze daarom van tevoren goed.

Bodrum is een sfeervolle badplaats waar je prima kunt winkelen, kunt genieten van de Turkse keuken en een aantal bezienswaardigheden kunt bezoeken. Bodrum is vrij compact waardoor je op één dag vrij veel kunt zien en doen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een dagje aan het strand van Bodrum doorbrengen als je dat zou willen.

Op de website www.in12uur.nl lees je een leuk verslag met veel foto’s van iemand die vanuit Kos een dagje naar Bodrum is geweest.

Tags bij dit artikel:


Kos Stad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kos Stad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kos Stad.
> Kos Stad tips en informatie


Alles over Kos Stad