Johannieter burcht Neratzia

In het centrum van Kos Stad staat een van de weinige middeleeuwse overblijfselen van de stad. Het is een burcht die door de Johannieters gebouwd is. Ze zijn daar in de veertiende eeuw mee begonnen en pas in de loop van de zestiende eeuw was de bouw helemaal klaars. Vlak daarna viel het kasteel dat bekend staat onder de naam Neratzia in handen van de Turken. Zij heersten gedurende een paar eeuwen over Kos en gebruikten het kasteel voor defensieve doeleinden. Tijdens deze periode heeft er een grote ontploffing plaatsgevonden in het kruitmagazijn. Hierdoor is de burcht aanzienlijk beschadigd.

Tegenwoordig is de burcht een populaire bezienswaardigheid. Tegen betaling kun je naar binnen en door het terrein van de burcht wandelen. Fraai is het uitzicht dat je hebt vanaf de verdedigingsmuren. Je kunt vooral de Mandraki haven goed zien liggen, maar je hebt ook een mooi uitzicht over de zee en de zuidelijke kant van de stad met de Venetiaanse gebouwen.

Tags bij dit artikel: , ,


Kos Stad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kos Stad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kos Stad.
> Kos Stad tips en informatie


Alles over Kos Stad