Mandrakihaven

De Mandrakihaven wordt als het hart van de stad beschouwd. De wandelboulevard rondom de haven is levendig. De vele excursieboten zorgen vooral aan het begin van de ochtend en einde van de middag voor drukte op de kade. Omdat de haven cirkelvormig aangelegd is, is er een vrij intieme sfeer ontstaan. Hoewel Kos Stad ook een eigen jachthaven (de Marina) heeft, liggen er in de Mandrakihaven soms ook indrukwekkende jachten.

Op de boulevard die langs de haven ligt kun je gezellig eten en drinken op de vele terrasjes. Dit is een van de meest populaire plekken op het eiland om op het terras te gaan zitten. Toch betaal je hier niet de hoofdprijs voor een hapje of een drankje. De prijzen lopen goed in de maat met wat je elders op het eiland betaalt.

De grote blikvanger aan de haven is de burcht die door de Johannieter ridderorde is gebouwd. Tegenwoordig is het niet meer dan een ruïne, maar de buitenmuren staan er nog aardig goed bij. Als je de haven binnengevaren komt dan kun je niet om dit kasteel Neratzia heen.

kos-mandrakihaven2

Tags bij dit artikel:


Kos Stad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kos Stad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kos Stad.
> Kos Stad tips en informatie


Alles over Kos Stad