Groene parken

Ondanks de enorme droogte die het klimaat van Marokko met zich meebrengt, zijn er opvallend mooie en groene parken te ontdekken in Marrakech. De tuin naast de Koutoubia Moskee bijvoorbeeld. In deze Jardins de la Koutoubia staan prachtige sinaasappelbomen, fonteinen en gezellige plekjes met banken. De lokale bevolking verblijft er graag tijdens de hete uren van de dag. De schaduwrijke plekjes zijn dan ook vaak dankbaar gevuld. In de Jardins de la Koutoubia is tevens de openbare bibliotheek gevestigd.

Een ander bijzonder park is het Cyber Parc Moulay Abdessalam. Dit park ligt langs de Mohammed Boulevard en heeft zowel een ingang ter hoogte van de Place de la Liberté als aan de Rue Abou el Abbas Sebti. Dit zeer moderne park heeft naast zijn vele welkome schaduwplekken diverse WiFi hotspots en zelfs een interactieve kaart van de stad die je kunt raadplegen. Gezien deze ‘tools’ is het niet vreemd dat er veel lokale jeugd aanwezig is. Het ruim opgezette park is meer dan acht hectare groot en wordt keurig netjes bijgehouden.

Tags bij dit artikel:


Marrakech

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Marrakech op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Marrakech.
> Marrakech tips en informatie


Alles over Marrakech