Vervoer

De manier om naar Marrakech te reizen is per vliegtuig. Over de weg kan ook, maar als je naar Marrakech vliegt ben je veel sneller dan de tijdrovende route via de snelweg en veerboot. Na iets meer dan drie en een half uur vliegen kom je aan bij de luchthaven van Marrakech. Buiten tref je een brede weg met daarachter een groot parkeerterrein. Aan die brede weg staan een aantal taxi’s opgesteld die je binnen twintig minuten in de stad afzetten. Er zijn twee soorten taxi’s: de petit taxi, dit is vaak een kleine Peugeot die niet meer dan drie personen mag vervoeren. En de gewone taxi is vaak een middenklasse auto die gewoon vier personen kan vervoeren. Beide hebben de kleur beige en zijn voorzien van een taxi bordje op het dak. De meeste zijn voorzien van een meter, maar enkele niet. Hoe dan ook is het verstandig om vooraf een prijs af te spreken die compleet voor het aantal personen betreft. Dit bespaart je vaak een hoop gedoe achteraf. De betere hotels zijn vaak voorzien van eigen personeel om je af te halen en terug te brengen naar de luchthaven.

In Marrakech zelf zijn de vervoersmogelijkheden beperkt tot de twee eerder genoemde taxi’s, de bus of het huren van een fiets. Een andere bijzondere manier om je in de stad te verplaatsen is per paard en wagen. De koetsen staan opgesteld tegenover de Koutoubia moskee aan het begin van het Place Jemaa el Fna plein. Een rit van een uur kost je ongeveer 100 tot 150 dirham. Natuurlijk onderhandel je ook hier over de prijs. Een iets luxere en moderne manier om de stad te verkennen is per dubbeldekker ‘hop on, hop off’ bus. Deze heeft een vaste route en kun je voor meerdere dagen afkopen. Als het niet al te warm is, is alles ook heel goed te voet af te leggen.

Tags bij dit artikel: , ,


Marrakech

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Marrakech op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Marrakech.
> Marrakech tips en informatie


Alles over Marrakech