Beste reistijd

Het leuke aan Kaapstad is dat het daar zomer is op het moment dat het hier winter is. Je kunt lekker op Schiphol het vliegtuig instappen terwijl het sneeuwt en pakweg elf uur later uitstappen in de warmte. Kaapstad is het hele jaar door een prima bestemming, maar het meest aangename is om hier te komen in het warmste en meest zonnige seizoen. Vanaf december tot en met maart is wat ons betreft de beste reistijd om Kaapstad te bezoeken. Oktober, november en april zijn vaak ook zeer aangenaam. Tijdens de andere maanden is het qua temperatuur prima, maar is er een grotere kans dat het een keer regent. In het ergste geval kun je een aantal dagen achter elkaar hebben met regenachtig en bewolkt weer.

Als je in de periode van half december tot half januari Kaapstad wilt bezoeken dan moet je er rekening mee houden dat het erg druk kan zijn in en rond Kaapstad. De Zuid-Afrikanen hebben dan immers ook vakantie en komen dan graag naar deze regio. Dat heeft invloed op de prijzen voor vliegtickets en accommodaties. Ook merk je dat het op de wegen op het Kaaps schiereiland aanzienlijk drukker is.

Tags bij dit artikel: ,


Kaapstad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kaapstad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kaapstad.
> Kaapstad tips en informatie


Alles over Kaapstad