Zeitz MOCAA

Liefhebbers van moderne en hedendaagse kunst die kunnen in Kaapstad het Zeitz MOCAA bezoeken. MOCAA staat voor Zeitz Museum of Contemporary Art Afrika. Het opende zijn deuren in 2017 in een pand dat eerst uit graansilo’s bestond. De buitenkant heeft men grotendeels intact gelaten, maar ook aan de binnenkant kun je duidelijk de herkomst van het gebouw zien. Fraai is om te zien hoe ze de silo’s van binnenuit deels weggezaagd hebben om daar een enorm atrium te maken.

Het huidige complex meet ongeveer 9500 vierkante meter, waarvan ongeveer tweederde gebruikt kan worden als expositieruimte. Tijdens wisselingen wordt niet alle ruimte gebruikt. Alle tentoongestelde kunst is gemaakt door Afrikaanse kunstenaars. Hierdoor komen er soms onderwerpen aan bod waar je in Europa niet of amper mee te maken krijgt. Je gaat als bezoeker daarom niet alleen kunst bewonderen, je krijgt ook te maken met elementen die je aan het denken zullen zetten.

Tags bij dit artikel: , ,


Kaapstad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kaapstad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kaapstad.
> Kaapstad tips en informatie


Alles over Kaapstad