Bo-Kaap

De wijk Bo-Kaap is uitgegroeid tot de lieveling van veel toeristen. De kleurige huisjes maken van dit stukje Kaapstad een mooie plek om doorheen te wandelen en om te fotograferen. Als het aan de blanke machthebbers had gelegen was Bo-Kaap hetzelfde lot ondergaan als District Six ten tijde van de Apartheid: het had waarschijnlijk gesloopt geweest. Bo-Kaap is immers van oudsher een wijk waar vooral ‘gekleurden’ wonen. Ongeveer negentig procent van de inwoners is moslim en heeft een Aziatische afkomst. De naam ‘Kaap-Maleiers’ wordt weleens gebruikt, maar in tegenstelling tot wat de naam impliceert komt het gros van de voorouders niet uit Maleisië maar uit andere landen.

Bo-Kaap is al ruim twee eeuwen oud. De ligging tussen de Buitengracht Street en Signal Hill heeft voor deze naam gezorgd. Bo-Kaap is immers een afkorting van ‘Boven de Kaap’. Op het moment dat je de wijk betreedt begrijp je wat hiermee bedoeld wordt. De weg loopt iets omhoog en uiteindelijk kom je in wat hogergelegen straten terecht. Bo-Kaap is vooral geweldig voor wie mooie vakantieplaatjes of foto’s voor social media wil schieten. Je ziet er regelmatig professionele fotoshoots gemaakt worden. De kleurrijke huizen vormen een grote bron van inspiratie voor de fotografen.

Als je meer wilt weten over Bo-kaap dan kun je het Bo-Kaap Museum bezoeken. In dit gebouw kun je zien hoe een vrij welvarend moslimgezin in de negentiende eeuw leefde. De toegangsprijs is amper meer dan een fooi, dus als je er toch bent dan kun je net zo goed even naar binnen gaan.

Tags bij dit artikel:


Kaapstad

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Kaapstad op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Kaapstad.
> Kaapstad tips en informatie


Alles over Kaapstad