BC Lions

Een populaire sport in Canada is het Canadian football. Het is een variant op het American football die vrijwel alleen maar in Canada gespeeld wordt. Vancouver heeft haar eigen professionele team: de BC Lions. Als de Lions spelen in BC Place dan merk je dat als toerist goed. Het verkeer in de straten rondom het thuisstadion wordt door verkeersregelaars in goede banen geleid en je ziet in de omgeving van het stadion volop mensen rondlopen in de oranje en zwarte tinten van het thuisteam. Sommige fans reizen zelfs honderden kilometers om hun team hier aan te komen moedigen. De capaciteit van het stadion is 54.320 toeschouwers als de BC Lions spelen. Dankzij de vele successen die het team behaald heeft spelen ze regelmatig voor een uitverkocht stadion.

Het multi-purpose stadion is ook de thuishaven van Vancouver Whitecaps FC. Dit is een voetbalclub die actief is in de Major Soccer League.

Tags bij dit artikel:


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver