Vancouver Lookout

Zoals het een grote stad betaamt heeft ook Vancouver haar eigen uitzichtpunt. Vanaf de Vancouver Lookout heb je een prachtig panoramisch uitzicht over Vancouver inclusief Stanley Park, Burrard Inlet en de bergen achter North Vancouver. Vancouver Lookout is gevestigd in het Vancouver Harbour Centre. Met een hoogte van 147 meter is dit iconische bouwwerk het hoogste gebouw van Vancouver. Volgens de website van Vancouver Lookout bevind je je op het panoramagedeelte op een hoogte van 168,6 meter, wat volgens verschillende kenners als onjuist beschouwd wordt. Voor de toerist die wil genieten van een fantastisch uitzicht zal het allemaal worst zijn, want Vancouver Outlook biedt exact waar de bezoekers voor komt: een fantastisch uitzicht over de stad en de omgeving.

Vancouver Lookout zit in het ronde gedeelte dat bovenop de wolkenkrabber staat. Een verdieping hoger zit restaurant ‘Top of Vancouver’. Als je hier gaat eten heb je hetzelfde uitzicht, maar hoef je geen entree te betalen. Wie de prijzen op de menukaart van het restaurant bekijkt die krijgt overigens het gevoel dat die entree daar op de een of andere manier wel in verwekt zit.

Vancouver Lookout is in de zomermaanden van 08:30 tot 10:30 uur te bezoeken. In de wintermaanden kun je van 09:00 tot 21:00 uur van het uitzicht genieten. Voor de actuele prijzen moet je de website www.vancouverlookout.com bezoeken. Wie wil fotograferen die moet er rekening mee houden dat je alles van achter glas bekijkt. Er is geen sprake van een open panoramaterras zoals je dat in sommige andere steden wel ziet.

Tags bij dit artikel: ,


Vancouver

Dit artikel is onderdeel van een pagina over Vancouver op steden.net, waar je veel informatie en tips kunt vinden over Vancouver.
> Vancouver tips en informatie


Alles over Vancouver